close
El País

Un troglodita a la cuina

Un troglodita a la cuina
Una agafava la tasseta amb dos ditets i l’altra es va girar de cop i volta i de mala manera. Previsible: a terra. Mentre rodolaven les minúscules boletes negroverdoses, va sorgir la pregunta existencial d’un dissabte a la tarda en ple juliol africà: què hi fas assegut allà esperant tastar unes petites llavors d’api. La cosa és que, encara que ha estat cosa d’anys, ja llegeixo els llibres assumint que no trobaré mai la fórmula alquímica d’una metàfora encertada, que això d’escriure és un procés intel·lectual i Déu no ens va voler portar per aquest camí, però és més dur admetre que, a partir d’objectes tan tangibles com un ou i una paella, no surt ni una truita amb cara i ulls. O sigui, que quan el Museu d’Història de Catalunya va anunciar el taller Del Neolític a la taula, cuinant el que feien els nostres avantpassats rupestres fa més de 8.000 anys, dius: “Si ells ho van poder fer sense la Thermomix, jo també”.Seguir leyendo.Source link : https://cat.elpais.com/cat/2019/07/26/opinion/1564154382_647646.html#?ref=rss&format=simple&link=link

Author : Carles Geli

Publish date : 2019-07-26 19:24:13

Copyright for syndicated content belongs to the linked Source.

Tags : El País