close
El País

La Generalitat licita la nova identificació ciutadana a Internet per 550.000 euros

La Generalitat licita la nova identificació ciutadana a Internet per
La Generalitat ha aprovat destinar 550.000 euros a la fase inicial d’un nou sistema d’identificació que servirà perquè els ciutadans puguin realitzar tràmits per Internet amb l’aval de l’administració catalana. El projecte, que desenvoluparà una empresa tecnològica, sortirà a concurs durant la setmana que ve. La principal diferència amb els certificats de seguretat actuals és que serà el ciutadà la persona que custodiarà les seves dades i no un servidor central, en línia amb el Reglament General de Protecció de Dades europeu. També estarà adaptat per als aparells mòbils —funcionarà amb una app— i probablement serà capaç de detectar “elements de caràcter biomètric per reforçar la seguretat del sistema”, en paraules del conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró.Seguir leyendo.Source link : https://cat.elpais.com/cat/2019/09/06/tecnologia/1567780807_430857.html#?ref=rss&format=simple&link=link

Author : Jordi Pueyo Busquets

Publish date : 2019-09-07 17:14:46

Copyright for syndicated content belongs to the linked Source.

Tags : El País